Prettiger werken door renovatie van kantoren

Van den Boogaard Architecten werkt nu aan een grote renovatie van kantoren bij RBC-Nederland. RBC is een grote speler in de veiligheid onder andere in de havens van Rotterdam. De afgelopen jaren groeide RBC sterk en startte nieuwe activiteiten op. De interne logistiek van het pand kwam hierdoor onder druk te staan.

Van den Boogaard Architecten ontwikkelde in nauw overleg met de opdrachtgever een nieuwe plattegrond met een sterk verbeterde logistiek.

Plattegrond na de renovatie van kantoren
Plattegrond na de renovatie van kantoren

Voordelen van de nieuwe ruimte indeling na de renovatie van kantoren

  • Het RBC-uitzendbureau met veel bezoekers krijgt een eigen ingang.
  • Directie krijgt een centraal kantoor op een rustiger plek.
  • Nieuwe up to date, efficiënte kantoorruimten.
  • De nieuwe indeling biedt ruimte aan een grote en een kleine vergaderruimte.
Bestaande kantoorruimten voor de renovatie van kantoren
Bestaande kantoorruimten voor de renovatie van kantoren

Verbetering van de interne logistiek door de renovatie

In de nieuwe situatie hebben de vier onderdelen van RBC een eigen afdeling. In 1 gebouw, verdeeld over 2 lagen, dus de lijnen voor interne communicatie blijven kort. Het uitzendbureau van RBC krijgt in de nieuwe situatie een eigen entree. Voor alle afdelingen een veel betere logistieke oplossing. De directie opereert enigszins in de luwte. Een enorme verbetering in efficiency. Creëren van voldoende spreekruimten en belcellen.

Naar het oordeel van de opdrachtgever worden hiermee voor zijn bedrijf optimale werkomstandigheden geboden.

Interne logistiek optimaliseren door totale renovatie van kantoren
Interne logistiek optimaliseren door totale renovatie van kantoren

Een tevreden opdrachtgever

Het hele traject, van voorbereiding en uitvoering tot oplevering, zal ongeveer een jaar duren.

RBC-Nederland is tevreden over;

  • het verloop van de renovatie van kantoren
  • door de herinrichting een betere logistiek binnen het bedrijf
  • positieve reacties van directie en medewerkers

    Ook op zoek naar een Architect voor renovatie van kantoren? Bel mij voor een gratis adviesgesprek telefoon 06-225 05 226

Verbouw en uitbreiding merkgarage

Volkswagen initiëerde de verbouw en uitbreiding van Autoservice van der Velden te Zoetermeer. Voor van der Velden was het een mooie gelegenheid om van den Boogaard Architectenbureau de opdracht te geven om de hoofdentree en de showroom mooier te maken en de interne logistiek te verbeteren.

Nieuwe voorgevel en entree van de showroom

De nieuwe voorgevel en de nieuwe entree van de showroom
De nieuwe voorgevel en de nieuwe entree van de showroom

Het meest in het oog springende onderdeel van de verbouw en uitbreiding van van der Velden zijn de nieuwe voorgevel en de nieuwe entree. De voorgevel van de showroom is voorzien van een schuin geplaatste glasgevel en aluminium schoepen zonwering. De entree tot de showroom is expressiever dan die tot de werkplaatsreceptie, helder en opvallend door het witte portaal en de luifel.
Dit ontwerp van van den Boogaard Architentenbureau is een bewerking van de Volkswagen Corporate Identity.

Nieuwe inrichting van de showroom

Verbouwde en gerenoveerde showroom met daklicht of daklantaarn
Verbouwde en gerenoveerde showroom met daklicht of daklantaarn

De showroom is volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht naar mijn ontwerp. Het nieuwe daklantaren of daklicht is een lichtpunt in het hart van de showroom.

Verbouw en uitbreiding van de afleverplek

Verbouw en uitbreiding Volkswagen garage / dealerAan de showroom is een ‘afleverplek’  toegevoegd. Naar mijn ontwerp en geen onderdeel van de Volkswagen Corporate Identity. In deze grote en volledig transparante ruimte worden nieuwe auto’s aan de koper overgedragen. Een ‘feestelijke’ gebeurtenis met een bloemetje en een drankje die iedereen moet kunnen zien!

Verbouw en uitbreiding van de nieuw ontworpen luifel voor de op die dag af te leveren nieuwe auto’s

Nieuw ontworpen luifel voor de op die dag af te leveren nieuwe auto's
Nieuw ontworpen luifel voor de op die dag af te leveren nieuwe auto’s

Onder deze prachtige nieuwe luifel staan de nieuwe auto’s in volgorde van aflevering opgesteld. Aan het einde is de nieuwe afleverruimte waar de nieuwe auto aan de eigenaar wordt overgedragen onder het genot van een hapje en een drankje. Deze nieuwe luifel zorgt ervoor dat de nieuwe auto’s netjes worden gepoetst en klaar en droog staan voor aflevering. Een enorme verbetering van de logistiek!

Verbouw en uitbreiding van de nieuwe entree naar de werkplaatsreceptie

De nieuwe entree naar de werkplaatsreceptie is veel beter herkenbaar door de naar voren geschoven tochtsluis
De nieuwe entree naar de werkplaatsreceptie is veel beter herkenbaar door de naar voren geschoven tochtsluis

In de oude situatie moesten de klanten door een klein loopdeurtje naar de werkplaatsreceptie. Hiervoor heb ik een nieuw ontwerp getekend en uit laten voeren waardoor de werkplaats entree veel beter herkenbaar is.

Een tevreden opdrachtgever

Het hele traject, van voorbereiding en uitvoering tot oplevering, heeft circa 1,5 jaar geduurd.

Van der Velden autoservice was tevreden over;

  • het verloop van het hele proces
  • door de herinrichting een betere logistiek binnen het bedrijf
  • positieve reacties van bestaande klanten
  • toename van het aantal nieuwe klanten

    Ook op zoek naar een Architect voor verbouwing en uitbreiding van een showroom en garage? Bel mij voor een gratis adviesgesprek telefoon 06-225 05 226